| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
TheWitchKing Site Admin

|
Tarih: Pzr Tem 01, 2007 11:02 pm Mesaj konusu: Ukrayna Ulusal Havacılık Enstitüsü |
|
|
web sayfası: http://www.nau.edu.ua/en/Main/
Güncellenicektir..... _________________ *KPI Elektirik Müh. 3.Sınıf*
"Sitenin Tüm Hakkı Asil Türk Milletine Aittir"
- OZEN Grup -
Özkan POSTOĞLU |
|
| Başa dön |
|
 |
eniser
|
Tarih: Prş Ağu 16, 2007 10:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Siteyi incelerken gördüm ;
http://dmz.nau.edu.ua/eng/admission.php Adresinde kayıt işlemleri ve davetye alma işlemleri anlatılmış.
To get an invitation for study it is necessary to apply to the University administration by mail, fax or e-mail with the request to admit you for study at the National Aviation University. Admission fee is 70 $. The following documents have to be sent at the NAU:
• application form (you can find it on http://dmz.nau.edu.ua/eng/downloads.php)
• copy of the first page of the passport (full name, citizenship, date of birth, No. of passport, place of permanent residence
• copy of secondary school certificate including list of courses and grades received
• copy of medical certificate
• copy of check or bank transfer of the first annual tuition fee to the NAU account (refundable if the visa is denied)
------------------------------
Kısaca belirteyim , http://dmz.nau.edu.ua/eng/application_eng.doc adresinden başvuru formunu doldurup , gerekli diğer evrakları ,Fax,Posta,E-posta yoluyla gönderebilirsiniz.Davetye alınması için gereken ücret 70 dolarmış.E posta ya da faksla gönderebilirseniz , posta ücretlerinden de kurtulmuş olursunuz ve sanırım daha hızlı cevap alırsınız.
Gerekli adresler burada : 1, Kosmonavta Komarova ave., 03058, Kyiv, Ukraine, Tel./fax: +38 (044) 408 28 23, E-mail: deanfsf@nau.edu.ua, http://dmz.nau.edu.ua
Bu arada harç ücreti ödemeden pasaport çıkarmanın yöntemini de anlatayım ;
a)ÖSYM tarafından yurt dışındaki okullara yerleştirilen öğrenciler; öğrenim gördükleri okuldan aldıkları öğrenci olduklarına dair belgeyi bulundukları ülkedeki Konsolosluklarımızın Eğitim Müşavirliklerine onaylatıp,Dış Temsilciliklerimiz ile Pasaport Şube Müdürlüklerine başvurmaları halinde kendilerine 2 yıl süreli harçsız öğrenci pasaportu düzenlenir.
b)Yurt dışındaki bir üniversiteyi kazanan ancak kayıt yaptırmayan öğrenci; ÖSYM tarafından verilen Yerleştirilme Belgesi ile başvurduğunda Dış Temsilciliklerimiz ile Pasaport Şube Müdürlüklerinden 2 yıl süreli harçsız öğrenci pasaportu alabilirler.
c)Milli Eğitim Bakanlığı yada Üniversitelerce yurt dışında eğitim görmek üzere gönderilen öğrencilere; Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğrenim Genel Müdürlüğü veya Üniversitelerce düzenlenen ve durumlarını belirtilen onaylı belge ile başvurduklarında Dış Temsilciliklerimiz ile Pasaport Şube Müdürlüklerince kendilerine 2 yıl süreli harçsız öğrenci pasaportu düzenlenir.
------------------------------
Mesela şuan Türkiye'de hali hazırda üniversitede okuyan öğrencilere de bir yöntem anlatayım.Kendi fakültenize , Harçsız öğrenci pasaportu almak istediğinize dair dilekçe yazıyorsunuz ama dilekçe de örneğin work and tarvel gibi bir proglamla yurt dışına çıkıyorum diye belirtmek zorundasınız.Anlayacağınız bir dil kursuna gitmek istediğinizi dilekçe ile inandırıcı şekilde belirtin , büyük ihtimal sizinde bedavaya 2 senelik pasaportunuz olur !
Şunu belirteyim ben Ukrayna'da değilim , fakat Ukrayna'ya gelmeyi düşünenlerdenim sadece ufak çaplı bir araştırma yaptım , sanırım bu da sizi bir kaç yüz dolardan kurtaracak.
Sevgilerle ! |
|
| Başa dön |
|
 |
HAKAN MORCALI U.T.U.Ö.D. BAŞKANI

|
Tarih: Prş Ağu 16, 2007 5:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oncelikle sunu belirtmek isterim ,guzel bıse yapmısın arastırmısın bırkac bıse bulmusun nau unv ıcın bızım aracılıgımız ıle yenı gelıcek arkadaslara ulasmaya calısmısın,su ayrıntıya dıkkatını cekıyorum
1)bız zaten ogrencılerın tum ıslemlerını UCRETSIZ yapıyoruz,okula faxlamayıpta bıze gonderse bıle
2)okula mail veya fax yolu ıle evrak gonderıldıgınde okulun sana donucegı cevap veya posta yoluyla gonderme en az 20 gun surucektır(ki nau yonetımı 20 agustosa kadar calısmıyo)
3)okul davetıye ucretı 70$ yazmısın veya sıtede oyle yazmıs, 70$ deyıl 240$ dır(70 davetıye ıcın alınır 170$ da okul parasının onden bı kısmı sayılır) |
|
| Başa dön |
|
 |
eniser
|
Tarih: Cum Ağu 24, 2007 9:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
| HAKAN MORCALI yazmış: | Oncelikle sunu belirtmek isterim ,guzel bıse yapmısın arastırmısın bırkac bıse bulmusun nau unv ıcın bızım aracılıgımız ıle yenı gelıcek arkadaslara ulasmaya calısmısın,su ayrıntıya dıkkatını cekıyorum
1)bız zaten ogrencılerın tum ıslemlerını UCRETSIZ yapıyoruz,okula faxlamayıpta bıze gonderse bıle
2)okula mail veya fax yolu ıle evrak gonderıldıgınde okulun sana donucegı cevap veya posta yoluyla gonderme en az 20 gun surucektır(ki nau yonetımı 20 agustosa kadar calısmıyo)
3)okul davetıye ucretı 70$ yazmısın veya sıtede oyle yazmıs, 70$ deyıl 240$ dır(70 davetıye ıcın alınır 170$ da okul parasının onden bı kısmı sayılır) |
Değerli site yöneticim ,
Elbetteki ben okulun belirttiği ücret tarifesini ve bilgileri yazdım , takdir edersiniz ki okulun eksik bilgi vermiş olduğunu bilme gibi bir lüksüm yok -ki Türk kanunlarına göre icap(B.K. belirtilen miktar) miktarı önemlidir.
Bir de harçsız(meşruhatlı) öğrenci pasaportu yönetmeliğinde bulunan bazı esneklikleri belirttim.Yoksa amacım , gönüllü çalışan insanların , gönüllerini incitmek değil.Doğruluğundan şüphe etmediğim bilgilerinizi teyîd ettirmek isteyen arkadaşlar ilgili numaraları arayabilirler.
Sevgilerimle |
|
| Başa dön |
|
 |
oray18

|
Tarih: Pzr Ekm 21, 2007 10:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
peki bu okulda ucak muhendıslıgı varmı eger varsa oss den kac puan almak gereekıyo bellı kosulları nelerdır tesekkurler _________________ oray ağrıtmıs |
|
| Başa dön |
|
 |
TheWitchKing Site Admin

|
Tarih: Sal Ekm 23, 2007 12:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Adı üstünde havacılık üniversitesi elbette uçak mühendistliği var. ÖSYM listesinde bulunmammakta henüz. ÖSS'siz gelinip okuma imkanı mevcut. _________________ *KPI Elektirik Müh. 3.Sınıf*
"Sitenin Tüm Hakkı Asil Türk Milletine Aittir"
- OZEN Grup -
Özkan POSTOĞLU |
|
| Başa dön |
|
 |
ozibonus
|
Tarih: Prş Tem 10, 2008 6:21 pm Mesaj konusu: Pilotaj Bölümü |
|
|
| Arkadaşlar duyduğuma göre bu okulda pilotaj eğitimide veriliyomuş ve oda okulun parası gibi çok ucuzmuş heralde, doğrumudur? eğer doğruysa ne çeşit bir eğitim programıdır ve maliyeti nekadardır? çıkışta resmen pilot olunabilmektemidir, lütfen acil yardımm!... |
|
| Başa dön |
|
 |
|